Image
B. G. | 18 Ocak 2023 Çarşamba | Bioti Tarifler

Argan yağı ile kirpik bakımı

Kim istemez ki uzun, dolgun, gür ve hacimli kirpiklere sahip olmak?

Kim istemez ki uzun, dolgun, gür ve hacimli kirpiklere sahip olmak?… Kirpikler yüzü ortaya çıkarır, gözleri belirginleştirip, yüze ifade verir ve bakışlara derinlik katar. Ancak ne yazık ki her bayan doğuştan güzel kirpiklere sahip değildir. Bazen çok ince, bazen çok kısa, bazen ikisi de aynı anda – ve bazen çabucak dökülen kirpikler vardir … Ama sizlere iyi haberimiz var: Bioti Argan yağı ile doğru bakım uygulayarak kirpiklerinize uzun ve hacimli bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Ama kirpikler neden incelir ve dökülürler? Saç dökülmesinde olduğu gibi, kirpik dökülmesinin de bir çok sebebi olabilir; vitamin ve besin eksikliği, hormonsal bozukluklar, stres, yaşlılık, göz ve troid hastalıkları, makyaj, göz ovma gibi mekanik uyaranlar gibi….


Bioti Argan yağı besin açısından da oldukça zengindir, kirpiklerinizi şekillendirir ve daha güçlü ve kalın olmasını sağlar. Özellikle argan yağının olağanüstü miktarda içerdiği E vitamini hücre yenilenmesini uyarır ve dolayısıyla büyümenin de hızlanmasına neden olabilir.

Kirpiklerinize argan yağı nasıl sürülür?

Bunun için birkaç yöntem var. Şahsen ben parmaklarımı kullanıyorum. Biraz zor bulursanız, temiz bir kirpik fırçası yardımı ile (eski maskara fırçanızı temizledikten sonra kullanabilirsiniz) argan yagini nazik bir sekilde sürün. Özellikle geceleri uygularsanız, yağın kirpiklerinize sabaha kadar etki etmesini sağlamış olursunuz.

Başka bir alternatif, bir pamuklu çubuğu argan yağına batırmaktır. Ardından pamuğu kirpiklerinize nazik bir şekilde uygulayın. Yağ da eşit olarak dağılmalıdır.

Farkı görmek için her gün yapın (örneğin uyumadan önce), göze kaçmamak için bir kerede çok fazla sürmemeye dikkat edin!

Sonuç almak ne kadar sürer?


Bu iyi bir soru, Düzenli olarak kirpiklerinize Bioti Argan Yaği uyguladığınızda 4 – 5 haftada  gözle görülür bir fark elde edebiliyorsunuz.

UYARI:

Gözde tahriş ya da kaşıntı gibi beklenmeyen bir etki görüldüğünde bol su ile yıkanmalıdir.

Göze damlatılmamalıdır.


Yardım

Hesabım

İrtibatta Kalın

Bizi sosyal medyada takip edin ve tüm kampanyalardan anında haberdar olun!