Image
B. G. | 12 Ocak 2023 Perşembe | blog yazıları

Organik Cilt Bakım Yağının Komedojenik Değerlendirmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

omedojenik ölçek (Comedogenic rating), kozmetik üründe kullanılan yağlar ve tereyağlar gibi (Butter) herhangi bir özel bileşenin gözenekleri tıkama olasılığına göre sıralanır.

Organik cilt bakım yağları, yaygın bitki ve çiçeklerden çeşitli meyveler, tohumlar, ve sebzelerden elde edilir. Her yağın kendine özgü güzellik faydaları vardır. İnsanlar, son derece etkili ev yapımı serumlar ve maskeler oluşturmak için onu diğer yağlarla birleştirmeyi severle. Aşağıdaki liste günümüzde mevcut olan en etkili ve popüler organik cilt bakım yağlarını içerir.

KOMEDOJENİK Derecelendirme nedir?

Komedojenik ölçek (Comedogenic rating), kozmetik üründe kullanılan yağlar ve tereyağlar gibi (Butter) herhangi bir özel bileşenin gözenekleri tıkama olasılığına göre sıralanır. Akne çıkmalarına ve siyah noktalara duyarlı olanlar için, akne sorunlarına neden olma olasılığı yüksek olduğundan, yüksek komedojenik oranlı yağlardan kaçınmalıdır. Tıkanmış bir gözenek, cildin iltihaplanmasının bir sonucu olarak beyaz nokta veya siyah nokta oluşumuna neden olur. Tıkanmış gözenekler sivilce oluşumuna da neden olur.

Ölçek 0 ila 5 arasında bir numaralandırma sistemi kullanır.

- Gözenekleri hiç tıkamaz

1 - Çok düşük gözeneklerin tıkanma olasılığı

- Orta derecede düşük olasılık

- Orta olasılık

4 - Oldukça yüksek olasılık

5 - Gözenekleri tıkama olasılığı yüksek

Komedojenik olmayan yağlar, gözenekleri tıkamayan ve komedojenik derecesi 2 veya daha az olan yağlardır. Örneğin Argan Yağı ve Frenk incir tohum Yağı, komedojenik olmayan etkili yağlardır.

Cilt bakımı endüstrisinde, çoğu insanın önemsediği iki yağ asidi, linoleik asit ve oleik asittir çünkü bunların oranı, farklı cilt tipleri için komedojenik veya komedojenik olmayan yağın ne kadar olduğunu belirler. Linoleik asit içeriği ne kadar yüksekse, o kadar az komedojeniktir. Oleik asit içeriği ne kadar yüksekse (en azından yağlı cilt tipleri için) o kadar komedojeniktir.

Bu yağ asidi cilt gelişimi, onarımı ve yenilenmesi için önemlidir. Farklı yağ asitlerinin faydaları hakkında kısa bir özetimiz var. Bu yağ asitleri aslında cilt için ne yapıyor?

Linoleik asit

Linoleik Asit, cilt bakımında en etkili bileşenlerden biridir. Bir omega-6 yağ asididir, cilt için çok canlandırıcıdır, iltihabı azaltır ve cildin koruyucu bariyerini eski haline getirmeye yardımcı olur. Cildin bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur, böylece suyu içeride ve tahriş edici maddeleri dışarıda tutabilir, sivilcelerin azalmasına yardımcı olur.

Oleik asit

Oleik asit, yağlı ciltlerde kullanıldığında gözenekleri tıkayabilecek kadar nemlendiricidir. Kuru ve yaşlanan ciltler için iyidir çünkü cildin yüzeyine kolayca ve derinlemesine nüfuz ederek yaşla birlikte kaybolan nemi yeniler.

Linolenik asit

Linolenik asit, cilt bariyerini bütünleştirebilir ve iyileştirebilir, bu da cildin genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Eikosenoik asit

Eikosenoik Asit, bir omega-9 tekli doymamış yağ asididir. Jojoba yağının baskın bileşeni olarak, yağın doğal olarak üretilen sebumumuza çok benzer olmasına neden olan şey bu olabilir.

Palmitik asit

Palmitic Acid, genellikle cilt temizleyicilerde kullanılan oldukça yatıştırıcı bir yumuşatıcıdır.

Stearik asit

Stearik Asit, temizleme özellikleri nedeniyle sabunlarda sıklıkla kullanılır. Aynı zamanda, yağların su ve suda çözünür bileşenlerle daha eşit şekilde karışmasına izin veren bir yüzey aktif maddedir.

Argan Yağı

Linoleik asit -% 37

Linolenik asit - <% 0,5

Oleik asit -% 43

Organik argan yağı, dünyanın en pahalı yağlarından biridir (sıvı altın olarak da bilinir), birçok kişi tarafından cilt bakım yağlarının kutsal kâsesi olarak kabul edilir. Gözenekleri tıkamadan yüksek esansiyel yağ asitleri ve bitki sterolleri bileşimine sahiptir. Organik argan yağının en güçlü özelliği sivilce izi, çatlaklar ve kuru cilt gibi cilt hasarlarını onarabilmesidir. Argan yağındaki E Vitamini, elastikiyeti artırmak için cilde derinlemesine nüfuz eder. Ayrıca, kızarıklığı azaltmaya ve ileride ortaya çıkmaları önlemek için sebum üretimini dengelemeye yardımcı olur.


Prickly Pear Seed Oil (Frenk İncir Çekirdek Yağı)

Palmitik asit : % 12

Stearik asit -% 4

Oleik asit -% 22

Linoleik asit -% 60

Dikenli Armut Yağı, dünyadaki en pahalı ve değerli yağlardan biridir.30 kg tohum üretmek için 1000 kg kaktüs meyvesi gerekir. Bu 30 kg tohum sadece 1 litre gerçek, saf Dikenli Armut Yağı üretir. Bu yağ, Argan Yağından % 150 daha fazla E vitamini içerir. Sonuç olarak hücrelerin yaşlanmasını durdurmaya yardımcı olan, cildi uyaran ve yenileyen, serbest radikallere karşı korumaya yardımcı olan, hücre yenilenmesini artıran ve cildin elastikiyetini geri kazandıran Argan Yağına göre % 150 daha fazla antioksidan içerir. Sıkı bir cilt için mükemmel bir çözüm. Derin hidrasyon için mükemmeldir ve yeniden yapılandırma, hafif yaraları iyileştirme ve yara izlerini onarmak için iyidir. Yağ asidi cildinizdeki kolajeni nemlendirir ve gözeneklerinizi sıkılaştırır. Bu daha elastik, daha genç görünen bir cilde yol açar.

KOMEDOJENİK CİLT BAKIMI İÇERİKLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN İPUÇLARI:

Cilt tipine ve ardından duruma göre doğru yağları ve cilt bakım ürünlerini seçin.

• Etiketleri okuyun - en düşük bileşen konsantrasyonu en son olarak listelenir. Komedojenik bileşenleri belirlemek ve bunları özetlemek için yukarıdaki tabloyu kullanın.

• Çok yüksek komedojenik yağlar, diğer bileşenlerle karıştırıldığında çok düşük konsantrasyonlarda kullanılırsa (% 5'ten az) çok az veya önemsiz komedojenik etkiye sahiptir.

• Tek bir bitki yağının komedojenik oranını belirlemek için, toplam Oleik asit konsantrasyonuna bakın; en yüksek Oleik asit%, daha yüksek komedojenik değer anlamına gelir.

• Kalın yağlar yüksek komedojeniteye eşit değildir; yağ asidi bileşimine bağlıdır.

• Fondötenler, astarlar, kremsi göz farı gibi renkli kozmetikler ve makyaj malzemeleri, oldukça komedojenik bileşenlerle formüle edilebilir.

Yardım

Hesabım

İrtibatta Kalın

Bizi sosyal medyada takip edin ve tüm kampanyalardan anında haberdar olun!